Kaya Kalpa method - 01

Author: தோழி / Labels: , , ,


 "வயிரமாம் நெல்லிமுள்ளி தனைவாங்கி
vayiramaam nellimulli thanaivaangi
மருவ நன்றா யிடித்துமே யெடுத்து
maruva nanraa yidiththumae yeduththu
ஆயிரமாம் அப்பிரேகச் செந்தூரந்தான்
aayiramaam appirega senthooranthaan
அதற்கெட்டுப் பங்கு ஒன்றுசேர்த்து
atherkettup pangu onrusaerththu
துயிரமாந் தேன்தன்னில் குழைத்துண்ணு
thuyiramaan thaenthannil kuzhaiththunnu
சுகமாக மண்டலந்தான் உண்டாயானால்
sugamaaga mandalanthaan undaayaanaal
கைரமாங் காயமது கருங்காலிக்கட்டை
kairamaang kaayamatu karungaalikkattai
கனல்போலே சோதியாய்க் காணும்காணே
kanalpoalae soathiyaaik kaanumkaanae"

- போகர் (Bogar)

The nelli vatral* is called as “nelli mulli”. Nelli vatral and sendhooram* can be available in general store itself.

Bogar says, "Crush the nelli vatral finely into powder. Now mix up 8 parts of the nelli vatral with one part of sendhooram. Take about 84 ml of this mixture and make it as a mash by mixing with the pure honey. Eat this mash in evening times.

If you eat this mash continuously for 48 days, then your body will tune like an ebony tree and will shine like a fire.”

Important Note:-

While eating this Kaya Kalpa, the diet has to be strictly followed. I have already told about the diet to be followed in the previous article.

*Nelli vatral - salted and dried gooseberry

Translated by - சந்தியா