Pulipaani's Jaalam - 01

Author: தோழி / Labels:


Jaalam - Artfulness.

Pulipaani, the disciple of Bogar, whose books are not so easily available like the books of other Siththars. One such book is "Pulipaani Jaalam 325". In this book he had told about many theurgies. We shall see all those in the forth coming posts.

Jaalam of making food without fire.

"பாடினேன் அக்கினியு மில்லாமற் றான்
paadinaen akkiniyu millaamat raan
பண்பான அன்னமது சமைக்கக் கேளு
panbaana annamathu samaikkak kaelu
ஆடினேன் கானகத்தில் வேண துண்டு
aadinaen kaanakaththil vaena thundu
அடைவாக சதுர கள்ளி பாற் கரந்து
adaivaaga sathura kalli paar karanthu
சாடி நீ பாண்டத்தி லரிசி போட்டு
saadi nee paandaththi larisi poattu
சரியாக பால்தன்னை சுருக்காய் வாரு
sariyaaga paalthannai surukkaai vaaru
நாடிப்பார் சோறதுவும் வெந்திருக்கும்
naadippaar soarathuvum venthirukkum
நலமாக ஜாலம்போல் லாடிப் பாரே
nalamaaga jaalampoal laadip paarae" *

- புலிப்பாணி ஜாலம் 325  (Pulippaani Jaalam 325)

Take the rice in a vessel, wash it and filter it, add the extract taken from the square spurge brought from the forest and keep it closed for 6 minute. On opening the lid you can find the rice boiled. But nobody can eat that food.

Translated by - சந்தியா