There are so many varities of Kaya kalpa, if I start teling about all those Kaya kalpa then it may lead an endless posting. In my previous post I have told about a few kinds of Kaya kalpa.
After eating the Kaya kalpa, to identify that kalpa has been attained take Cissus quadrangularis and on eating it will taste sweet as sugarcane says Siththars. Also they have told that for those who have attained Kaya siddhi, whatever they eat nothing will happen to their body.
"தித்திக்கும் லட்சணம் தான் பிரண்டை முந்தி
thiththikkum latsanam thaan pirandai munthi
செய்த பின்பு என் மக்காள் கேளு கேளு
seytha pinbu en makkaal kaelu kaelu
மத்திக்கும் பாசணமெல்லாந் தின்னு
maththikkum paasanamellan thinnu
மலஜலமும் பொன்னாகும் வயிரதேகம்
malajalamum ponnaagum vayirathaegam
மொத்திக்கு மூன்றுடம்பில் தேகந்தகம்
moththikku moonrudambil thaeganthagam
உத்தமனே செம்பாகு மோடுந்தூரம்
uththamanae sembaagu moadunthooram
அத்திக்கு சூதமொடு கந்தகத்தை உண்ணு
aththikku soothamodu kanthagaththai unnu
அம்மம்மா தேகமெல்லாம் களங்குமாச்சே
ammammaa thaegamellaam kalangumaachchae"
By following the methods above said and identifying that one has attained karpam, eating arsenics, mercury, brimstone their body will glow like a bright light. Also the grey growth of hairs and shrinking of skin due to aging, the skin peels off and becomes goldish and there will be no yawning, tireness and sleep. All these are the signs to identfy, says Siththars.
Like this the Paambaatti Siththar has also told about the benefits he attained on eating the kalpa.
"காலனெனும் கொடிதான கடும் பகையை நாம்
kaalanenum kodithaan kadum pagaiyai naam
கற்பமேனும் வாளினாலே கடந்து விட்டோம்
karpamaenum vaalinaalae kadanthu vittoam
தாளமத்தில் பிறப்பினை தான் கடந்தோம்
thaalamaththil pirappinai thaan kadanthoam
தற்பரம் கண்டோமென்று ஆடு பாம்பே
tharparam kandoamenru aadu paambae"
With another information I shall meet in the next post.
Original - www.siththarkal.com
Translated by - சந்தியா